itthonszulofoldonfiatalon@gmail.com
0642311324

A vásárosnaményi ifjúsági találkozó 2017. december 8-10 között

2019. 05. 11.

Az Itthon, Szülőföldön, Fiatalon Egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával ifjúsági hétvégét szervezett Vásárosnaményban 2017. december 8-10. között.

Az eseményen vendégünk volt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő, Tánczos Barna szenátor, Zsigmond Barna Újpest alpolgármestere, Baracsi Endre közgyűlési alelnök, Filep Sándor Vásárosnamény polgármestere.

Az előadásokon a fiatalokat és a sport területét érintő kérdések kerültek terítékre. Külön élmény volt Benedek Tibor személyében, egy élő legendával találkozni, akivel beszélgettünk a háromszoros olimpiai bajnokcsapat mindennapjairól, az egészséges életmódról, a magyar vízilabda előtti kihívásokról és annak jövőjéről, az utánpótlás nevelés kérdéséről.

Az előadások mellett a jelenkor művészetévé, élő városi folklórrá varázsoltuk csodás örökségünket, a magyar népzenét, a Kossuth-díjas Csík zenekar előadásával. A színvonalas, népi vonulatokkal díszített koncert, minden meghívott vendég figyelmét megragadta, így a határon inneni és a határon túli magyarok méltóképpen együtt, remek hangulatban búcsúztatták az évet.

Köszönjük a nagyvonalú támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériumának!

Korábbi bejegyzések
GYIA Szabolcs szrt baravnkovics mvm eem nka ert nea Magyar Falu Program