itthonszulofoldonfiatalon@gmail.com
0642311324

Projektjeink

2017

 

1.  A projekt neve: Vállalkozz rá! konferencia

A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) és az Itthon Fiatalon Szülőföldön Egyesület 2017. május 24-26. között Kolozsváron szervezte meg a Vállalkozz rá! konferencia második kiadását. A találkozó elsődleges célja, hogy elősegítse az üzleti kapcsolatok kialakítását magyarországi és erdélyi fiatal vállalkozók között.

 

2.  A projekt neve: Itthon, Szülőföldön, Fiatalon Egyesület működési költség

Egyesületünk 2017. évi működési költségeinek támogatására költségvetési pályázatot nyújtott be. A Támogatói döntés értelmében 900.000 Ft támogatást ítéltek meg számunkra.

 

3.  A projekt neve: Itthon, Szülőföldön, Fiatalon Szabadegyetem

2017. júliusában Kisvárdán megszerveztük az Itthon, Fiatalon, Szülőföldön Szabadegyetemet, folytatva a korábbi évek hagyományait. A rendezvény a LESZ Feszt-tel egy időben valósult. Szabadegyetemünkön kb. 200 fiatalt vett részt a határon innen és a határon túlról is.

 

4.  A projekt neve: Vállalkozz rá! iroda

Egyesületünk 2017. évben tervezett „Vállalkozz rá” brand továbbépítésére, ennek megfelelő irodai háttér kialakítása és működtetése és ehhez kapcsolódó ifjúsági találkozók szervezése támogatására 1.000.000 Ft költségvetésű támogatást kapott a Magyar Villamos Művek Zrt.-től.

 

5.  A projekt neve: Magyarországi, Kárpátaljai és erdélyi fiatalok közös akadémiája

2017 nyarán megrendezésre került Magyarországi, Kárpátaljai és erdélyi fiatalok közös akadémiája c. rendezvény megszervezéséhez kapott támogatást, amit egy roll-up készítésére fordított.

 

6.  A projekt neve: Kárpát-medencei fiatal önkormányzati képviselők találkozója

2018. február 02-03-án megrendezésre került a Kárpát medencei fiatal önkormányzati képviselők találkozója c. rendezvény megszervezéséhez kapott támogatást, amit a rendezvény helyszínéül szolgáló terem bérlésére fordított.

 

7.  A projekt neve: Vásárosnaményi ifjúsági találkozó

Egyesületünk 2017. novemberében támogatási szerződést kötött az Emberi Erőforrások Minisztériumával a vásárosnaményi ifjúsági találkozó keretében a Csík zenekar fellépésének támogatására.

             


 

2018

 

 
1.  A projekt neve: Kisvárdai és kolozsvári „Vállalkozz rá!” iroda működését bemutató és népszerűsítő programok

Egyesületünk ezzel az összeggel elősegíti a Kárpát-medence fiatal magyar vállalkozóinak megmaradását, hozzájárul az ehhez szükséges események, találkozók kapcsolati hálók megvalósításához és létrejöttéhez.

 

2.  A projekt neve: Rúzsa Magdolna koncert – Máriapócs

2018. május 26-án Máriapócsra vártuk a kárpátaljai és a kelet-magyarországi fiatalokat. Az esemény programját képezte a térség fejlesztését, a fiatalok határ menti boldogulását körüljáró, a nemzeti összetartozás ügyét népszerűsítő előadások, a térség népszokásait és gasztronómiai jellegzetességeit bemutató program, valamint egy könnyűzenei koncert.

 

3.  A projekt neve: Itthon, Szülőföldön, Fiatalon Ifjúsági Nyári tábor

2018. júliusában Kisvárdán megszerveztük az Itthon, Fiatalon, Szülőföldön Szabadegyetemet, folytatva a korábbi évek hagyományait. A rendezvény a LESZ Feszt-tel egy időben valósult. Szabadegyetemünkön kb. 200 fiatalt vett részt a határon innen és a határon túlról is, valamint ifjúsági programokat szerveztünk Szatmárnémetiben a Partiumi Magyar Napok kisérő rendezvényeként.

 

4.  A projekt neve: Itthon, Szülőföldön, Fiatalon Egyesület működési költség

Egyesületünk 2018. évi működési költségeinek támogatására költségvetési pályázatot nyújtott be. A Támogatói döntés értelmében 940.000 Ft támogatást ítéltek meg számunkra.

 

5.  A projekt neve: Itthon, Szülőföldön, Fiatalon Szabadegyetem

2018. júliusában Kisvárdán megszerveztük az Itthon, Fiatalon, Szülőföldön Szabadegyetemet, folytatva a korábbi évek hagyományait. A rendezvény a LESZ Feszt-tel egy időben valósult. Szabadegyetemünkön kb. 200 fiatalt vett részt a határon innen és a határon túlról is.

 


 

2019.

 

1. Projekt neve: Szülőföldünk Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, ahol itthon vagyunk…

  • Projektazonosító: NEA-TF-19-Ö-V-0924
  • Támogató: Miniszterelnökség – Nemzeti Együttműködési Alap
  • Támogatási összeg: 3.500.000.- Ft

A pályázat összegét adminisztrációs költségeink fedezetére, (bankköltség, közjegyzői díj, könyvelői díj, Magyar Falu Program tábla), valamint eszközbeszerzésre használtuk fel (laptopok, táblagép).

2020. februárjában sor került a székelyföldi tanulmányútra, amelyen 40 polgármester és Kiss András az Itthon, Szülőföldön, Fiatalon Egyesület alapítótagja, és az egyesület szimpatizánsai is részt vettek. A tanulmányi út állomásai voltak: Csíkszentmárton, Csíkszépvíz, Marosvécs. Mádéfalva, Kézdivásárhely, Úz-völgye.

2020.március 10-én Nyíregyházán egyesületünk tagsága, valamint önkéntesei részére csapatépítő tréningert valósítottunk meg.

2020.szeptemberében egyesületünk is csatlakozott a máriapócsi zarándoklathoz, amelyen Szent II. János Pál pápa útiikonjának avatójára is sor került. A zarándokok számára a projektből biztosítottuk az étkezést, valamint az imakönyveket.

 

2. Projekt neve:  Itthon, Szülőföldön, Fiatalon Akadémia a Hármas Határ mentén

  • Projektazonosító: NEA-TF-19-Ö-V-0925
  • Együttműködő partner: Műhely Egyesület
  • Támogató: Miniszterelnökség – Nemzeti Együttműködési Alap
  • Támogatási összeg: 4.000.000.- Ft

2019 tavaszán az Itthon, Fiatalon, Szülőföldön Akadémia kárpát-medencei jellege miatt Tatán szerveztünk egy találkozót. A rendezvényen külhoni fiatalok is részt vettek Erdélyből és Kárpátaljáról. Rendezvényünkön 57 fő vett részt. Rendezvényünkön jelen volt és előadást tartott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Dr. Rétvári Bence az EMMI államtitkára, Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat elnöke, valamint Kiss András az Itthon, Szülőföldön, Fiatalon Egyesület alapító tagja. A projekt összegéből finanszíroztuk az ellátást.

Itthon, Fiatalon, Szülőföldön Akadémiánkat 2019-ben Géberjénben szerveztük meg szeptember 27. és 29. között. Az akadémia időtartama alatt a résztvevő fiatalok megismerkedhettek a település jellegzetességeivel, kulturális értékeivel és hagyományaival. Mind a település, mind az ifjúság számára nagyon fontos, hogy ezen értékek felszínre kerüljenek, ami a rendezvény keretein belül kiválóan megvalósult. A projektből finanszíroztuk az ellátás és a szállás költségét. Az est folyamán pedig Rúzsa Magdi adott koncertet, ami szintén kiváló kikapcsolódási és szórakozási lehetőség volt a fiatalok számára.

2020. március 6-8-a között, Székelyudvarhelyen a rendezvény során fiatal vállalkozókat szólítottunk meg, akiknek lehetőséget biztosítottunk a kapcsolatépítésre és tapasztalatcserére. legfőbb célunk az volt, hogy hidakat teremtsünk köztük, és az együttműködés fontosságát hangsúlyozzuk, hiszen csapatban egyszerűbb a problémákat is megoldani. Az eseményen különböző profilú vállalkozók mutatták be cégeiket (kisebb manufaktúrától nagyobb termelőüzemekig különböző szegmensből szólítottunk meg vállalatvezetőket), felvázolva az adott iparág sajátosságait, kielemezve a kisebb és nagyobb akadályokat és ezek megoldásait.

2020. március 3-án Nyíregyházán egyesületünk tagsága, valamint önkéntesei részére csapatépítő tréningert valósítottunk meg. A jelenlévők a mindennapi munkájuk mellett a civil szféra több ágában dolgoznak.

 

3. Projekt neve:  Határtalan Önkéntes – Az önkéntesség erősítése a hármas határtérségben

Az Itthon, Fiatalon, Szülőföldön Akadémiát Kisvárdán valósítottuk meg, melyen 100 fő vett részt. A rendezvény helye és dátuma: Kisvárda, 2019. július 4-6. Programsorozatunk során csatlakoztunk az immár hagyományos Kisvárdai faültetéshez is, melynek aktualitását adta, hogy a városban hatalmas károkat okozott a nyári vihar, ezért is volt kulcsfontosságú, hogy valamilyen formában tegyünk a közterek barátságosabbá tételéért.

Akadémiánk másik állomása Érpatak volt. A hagyományteremtő szándékú, hétvégénknek ideális helyszíne volt a Zsindelyes tanya, ahol 2020. január 10-11-én tartottuk eseményünket. A rendezvény keretében egyesületünkkel hasonlóan gondolkodó fiatalokat várunk egy kötetlen beszélgetésre, melyet egy hagyományos disznótorossal kötöttünk egyebe. A rendezvény fő témái voltak a környezetvédelem, ifjúsági programok, állatvédelem fenntarthatóság.

A támogatásból finanszíroztuk a kisvárdai programunk étkezésének költségét, valamint az érpataki téli akadémia étkezésének költségét is.

 

4. Projekt neve:  “Ifjúsági nyári tábor magyarországi és külhoni magyar fiatalok részére”

Az elnyert támogatásból a korábbi években is sikeresen megvalósított Nyári Táborunkat szerveztük meg 2019. július 4-7. között Kisvárdán, melyen a magyarországi és külhoni magyar fiatalok vettek részt mind Kárpátaljáról, mind Felvidékről, mind Erdélyből, Partiumból jöttek fiatalok. A rendezvény keretében a résztvevő fiatalok megismerkedhettek a város jellegzetességeivel, kulturális értékeivel, és hagyományaival, előadásokon vehettek részt, valamint az ugyanebben az időszakban megvalósuló LESZ Feszt eseményeibe kapcsolódhatnak be.

Az eseményen 205 fő vett részt. A támogatásból finanszíroztuk a LESZFESZT belépőjegyeit, valamint az utazás és a szállás költségeit is.

 

5. Projekt neve:  “Ifjúsági nyári tábor magyarországi és külhoni magyar fiatalok részére”

 

6. Projekt neve:  “Ifjúsági nyári tábor magyarországi és külhoni magyar fiatalok részére”

 

7. Projekt neve:  Őszi ifjúsági hétvége és a Porta Portya

 

8. Projekt neve:  Itthon, Fiatalon, Szülőföldön Téli Akadémia

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által megítélt támogatást az Itthon, Fiatalon, Szülőföldön Téli Akadémiához, és a hozzá kapcsolódó előtalálkozóhoz használtuk fel. A találkozó szabolcs-szatmár-bereg megyei és külhoni fiatalok részvételével zajlott, amelyen közéleti személyek is tiszteletüket tették, ezáltal közelebb hoztuk egymáshoz mind a fiatalokat, mind a döntéshozókat. Külön kiemelendő az esemény résztvevői közül Rácz Zsófia az EMMI fiatalokért felelős helyettes államtitkára, és Szalay-Bobrovniczky Vince a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Nagy Imre agrárminiszter, Dr. Hosszú József Újfehértó Város polgármestere, valamint Nagy Imre Attiláné Érpatak Község polgármestere.

A Minisztérium által megítélt összeget a rendezvényhez kapcsolódó szállásra, étkezésre, valamint a terembérletre fordítottuk.

 


 

Az egyesület 2020. évi projektjei:

 

Projekt neve:  Keresztény közéleti találkozó Pannonhalmán és Győrött

A rendezvényre 2020. szeptember 30-án és 2020. október 1-én került sor Pannonhalmán és Győrött, ahol közéleti vezetők, önkormányzati tisztségviselők és egyesületünk tagjai voltak jelen. A szabolcs-szatmár-bereg megyei küldöttséget Hortobágyi T. Cirill főapát köszöntötte és fogadta, majd Bánk testvér vezette végig a csoportot a helyszínen. Ezután műhelymunkát tartottak Pannonhalmán, ahol önkormányzati együttműködéssel kapcsolatos aktuális feladatokat, kérdéseket beszéltek meg a jelenlévők.


GYIA Szabolcs szrt baravnkovics mvm eem nka ert nea Magyar Falu Program