itthonszulofoldonfiatalon@gmail.com
0642311324

Kisvárdai és kolozsvári „Vállalkozz rá!” iroda működését bemutató és népszerűsítő program Máriapócson és Kisvárdán

2021. 08. 12.

2018. február 2-3. között az Itthon, Szülőföldön, Fiatalon Egyesület a „Vállalkozz rá!” projekt keretében konferenciát szervezett Máriapócson, majd 2018. március 22-23 között Kisvárdán a kisvárdai és kolozsvári irodák népszerűsítése érdekében és a Vállalkozz rá! szakmai kapcsolatrendszere megerősítése céljából.

A fiatal vállalkozó találkozójának célja az volt, hogy kapcsolatteremtési lehetőséget biztosítson az erdélyi és magyarországi fiatal vállalkozóknak, ugyanakkor olyan sikeres vállalkozókat mutasson be, akik már felépítettek egy vállalatot. Az eseményre első alkalommal meghívást kaptak a kárpátaljai fiatal magyar vállalkozók is.

Az eseményen előadást tartott Dr. Seszták Miklós Nemzeti Fejlesztési Miniszter, Kósa Lajos Modern Város Programért felelős miniszter, országgyűlési képviselő, Seszták Oszkár a Megyei Közgyűlés elnöke, Simon Miklós országgyűlési képviselő, Dr. Papp László Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, Pogácsás Tibor a Belügyminisztérium államtitkára, Rákossy Balázs a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, és Bagdy Gábor főpolgármester helyettes.

Előadásaikban hangsúlyozták a gazdasági és a kormányzati- önkormányzati világ közötti együttműködés fontosságát, szerepét, valamint az ő területükön a vállalkozókkal való együttműködés megjelenését, ismertették az aktuális pályázati lehetőségeket.

Kósa Lajos miniszter külön figyelmet fordított előadásában a határmenti együttműködési programok fontosságára, amely mind a magyarországi, mind a szomszédos országbeli partnerek előrehaladását, fejlődését szolgálja. Kiss András az Egyesület tagja ismertette a „Vállalkozz rá!” program lényegét, fontosabb célkitűzéseit.

Az eseményre magyarországi, kárpátaljai és erdélyi fiatal vállalkozók és önkormányzati szereplők kaptak meghívást, hiszen kiemelt célunk ennek a két szektornak az együttműködése.

Az Itthon, Szülőföldön, Fiatalon Egyesület „Vállalkozz rá” konferenciát szervezett Kisvárdán 2018. március 22-23. között.

A találkozó célja az volt, hogy a kárpátaljai, magyarországi és erdélyi fiatal vállalkozókat összehozó, találkozási pontot biztosító rendezvényt sikerüljön szervezni.

A rendezvényen köszöntőbeszédet mondott Kiss András a „Vállalkozz rá” alapítója, megyei közgyűlés képviselője, Antal Lóránt szenátor, a „Vállalkozz rá” alapítója, Leleszi Tibor Kisvárda Város polgármestere, valamint előadást tartott Dr. Seszták Miklós Nemzeti Fejlesztési Miniszter, Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök (RMDSZ), Csepreghy Nándor a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Oláh Zsanett a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója, Kereskényi Gábor Szatmárnémeti polgármestere, Lakatos Gergő Panyolai Szilvorium Zrt. igazgatója, Szabó Ákos Tranzit- Holding vezérigazgatója, Klapka Sandy a Klapka Üzletház ügyvezetője, Szakács Pál István a Székelyudvarhelyi Hargita Business Center igazgatója és Pataki Gábor Kárpátaljai Fiatal Magyar Vállalkozók Szövetsége alelnöke.

Előadásaikban hangsúlyozták a gazdasági és a kormányzati- önkormányzati világ közötti együttműködés fontosságát, valamint a vállalkozók társadalmi szerepét egy adott közösség fejlődése érdekében, magyarországi, kárpátaljai és erdélyi fiatal vállalkozók példáin keresztül ismerhettük meg egy-egy fiatal útját a számára sikeres vállalkozóvá válásig, a fiatal vállalkozók helyzetét, álmait és céljait.

Az eseményre magyarországi, kárpátaljai és erdélyi fiatal vállalkozók kaptak meghívást, hiszen kiemelt célja az eseménynek, hogy a különböző térségben élő fiatalok egymásra találjanak és ezen esemény keretében új gazdasági kapcsolatok, reménybeli közös üzletek szülessenek.

Köszönjük a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. nagylelkű támogatását!

Korábbi bejegyzések
GYIA Szabolcs szrt baravnkovics mvm eem nka ert nea Magyar Falu Program